Kabızlık tarifi değişkendir. Kabızlık bazıları için dışkılama sayısının azlığı, bazıları için sert dışkıyı çıkarmak için gereken aşırı ıkınma, bazıları için tam boşalamama hissi ve bazıları için ise tuvalet yapma ihtiyacının devam etmesi halidir.
Kabızlık başta posadan fakir beslenme, yetersiz sıvı alımı ve hareketsiz yaşam tarzına bağlı meydana gelmekle birlikte aşağıda sıralanan diğer nedenlerde kabızlık durumunda mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır.
Kabızlık Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Beslenme ve hayat tarzı değişikliğine rağmen kabızlığı düzelmeyen kişiler için kabızlık ameliyatı uygun bir tedavi yöntemi olabilir.
Kabızlığın doğru ve etkili tedavisi ancak kabızlığa yol açan sebepleri açığa çıkarmakla mümkündür. Tedaviyi yapacak doktorun kabızlık teşhis ve tedavisi konusunda deneyimli olmalıdır. Maalesef kabızlık şikayeti olan hastalar çoğu zaman kabızlık nedeni hiç araştırılmadan müshil ilaçları verilip baştan savsaklanmaktadırlar.
Kabızlık Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci
Ameliyat sonrası iyileşme süreci genel olarak hastanede zorunlu kalış ve nekahat dönemi olmak üzere ikiye ayrılır. Nekahat dönemi genel olarak evde geçirilir ve hastalık veya ameliyat geçiren insanların sağlık ve güç kazanması için geçirmesi gereken süre anlamına gelir.